PUBLICERAD 2014-02-05 11:00

Värdegrunderna varierar

Kommer ni ihåg det skamliga bemötande som vår handikappade medmänniska Bertil Haraldsson i Öxnevalla fick av kommunen då han nekades parkeringstillstånd i fjol?

Som hjärtsjuk och rullstolsbunden behöver han hjälp att förflytta sig även korta sträckor. Han kan inte köra bil själv men har en hustru som kan köra familjens bil de gånger han behöver förflytta sig. Vid alla sådana tillfällen uppstår stora problem eftersom man inte kan använda de parkeringsplatser som är till just för handikappade.

Om Bertil fick sitt parkeringstillstånd och kunde åka med familjens bil istället för färdtjänst så skulle samhället spara stora pengar. Här gäller tydligen inte vår kommuns floskel ”Läge för det goda livet”! Är det någon som undrar varför vi inte har långa köer av nya inflyt­tare/ skattebetalare till Mark?

Ärendet överklagades till Länsstyrelsen där en lika empatibefriad byråkrat av­slog överklagandet med mo­tivet att Bertil inte är tillräckligt värnlös.

Sunt förnuft
Ett mera konstruktivt bemötande berättas om i BT 22/1. Njursjuke Tobias Georgsson behöver dialysbehandling i Borås fyra dagar i veckan – tre timmar varje tillfälle. Vid årsskiftet drogs hans parkeringstillstånd in vilket skulle innebära en årlig merkostnad i parkeringsavgifter med cirka 5 200 kronor. Georgs­son kör dessutom bil själv till skillnad från de flesta andra dialyspatienter och frigör därmed kapacitet för andra med behov av färdtjänst.

Efter uppmärksamhet i me­dia fick han nyligen besked om att han får parkeringstillstånd. Han är glad för detta, men tycker att liknande är­enden borde kunna skötas med sunt förnuft från början.

Förbättra förtroendet
Detta borde vara en enkel sak att hantera inom gällande regelverk och skulle förbättra Markbornas förtroende för både sina politiker och förvaltningar.  Vem ska ge förutsättningar för ”det goda livet” om inte de så kallade folkvalda med kommunens skattebetalda verkställande förvaltningar? 

Vi besökte nyligen Sven­ljunga och dom har satt upp nya informationstavlor vid infarterna. Där står ”Väl­kommen till Svenljunga – här finns det godaste livet”. Det verkar vara en variation av Marks trollformel men vilken av dom fungerar?

Kanske måste ordet bli handling och ta sin boning i var och en av oss för att vi ska börja se resultat?

 

Jan-Ola Gustafsson
Lars-Åke Marmander
Marks Oberoende Demokrater

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sidor:
1
Sortera:

Garanterat anonym
Har gett upp om att få dela ut dumstrutar, istället vill jag utdela SKÄMSstrutar... VI alla behöver skämskuddar för att ens orka läsa om detta elände. Pinsamt Marks kommun, skäms! 09 feb kl. 21:20
Bedrövligt
Det finns inga ord för det elände denna kommun är skyldig till... 08 feb kl. 21:20
Värdegrunderna varierar
Ja, mest till Marks kommuns nackdel till invånares förtret. De som tvingas leva i konsekvenserna av maktmissbruk. 07 feb kl. 09:00
Tveksam
Synd att samma parti som visar dessa åsikter samtidigt kan vara fruktansvärt konservativa och osolidariska i sitt resonemang runt skolavslutningar och tiggare. Det gör mig mycket, mycket tveksam till att rösta på dem. Solidaritet och allas lika rätt tycks vara nå... läs mer 06 feb kl. 20:18
Argus
Håller fullständigt med Lars-Åke Marmander! Fortsätt att kämpa för en välfungerande kommun! 09 feb kl. 11:14
Lars-Åke Marmander
Hoppas "Tveksam" konstaterat, att Rumäniens ambassadör i Sverige uppmanat Sverige förbjuda tiggeri. Vi har inte yrkat på detta, utan precis som ambassadören framhärdat att den hjälp som ges skall riktas till fattiga i vederbörandes hemland, där hjälp skall kunna ges till den stora massa, som valt att stanna i sitt hemland istället för att ge sig ut för att tigga. Detta innebär inte att vi inte har empati för alla förtryckta människor oavsett ras och hemort. Beträffande skolavslutningarna torde detta inte vara en så stor fråga, att den som anser dessa kan hållas i kyrkan (av tradition) kan betecknas som fruktansvärt konservativ och kan utgöra en fråga, som har avgörande för hur man lägger sin röst! 08 feb kl. 21:44
oj!
Gissar du är politiskt hotad... Vi invånare är läskunniga. Har också hjärtan där de ska vara. 07 feb kl. 09:02
Lars-Åke Marmander
Jag har för ett antal veckor sedan haft ett meningsutbyte med förvaltningschefen på teknik- och serviceavdelningen. Tyvärr verkar det svårt att övertyga vederbörande chef och beslutsfattare på denna förvaltning hur empatilöst man handlagt detta ärende. Jag ha... läs mer 06 feb kl. 12:55
MODigt
Vad värst är, många saknar just en människa, politiker som vågar säga i från. Ännu värre att inte ens det hjälper. Skäms Mark 07 feb kl. 02:51

Det finns totalt 6 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


AnnonsMarkbladet
Senaste föreningsartiklar

Rapport från Hyssna Pensionärsförening

Vid vårt månadsmöte, det sista för säsongen, fick vi lyssna... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Inspirerande kurs hos Marks konstgrafiska verkstad

Under en färgstark helg blev 12 deltagare invigda i Gelliprintens hemligheter. Allt... Läs mer

Spök och tipspromenad i Ubbhult

Den 27:e oktober för 15:e året i rad arrangerades den populära Spök- och... Läs mer

HRFs Medlemsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft medlemsmöte i Skene församlingshem. Ordförande Roland... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMagnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice
Potatisbilarna AB
Takbyggarna i Kinna AB

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se

Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00

Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Swish-nummer:
123 339 85 00