PUBLICERAD 2014-09-03 17:50

HBTQ-certifiering – nej tack!

Det finns ett förslag om att HBTQ-certifiera Marks kommun. Ett förslag som stöds av FP, S, C och M och som enligt Haleh Lindqvist skulle kunna komma att kosta cirka sex miljoner kronor.

Ett förslag som skulle innebära att samtliga kommunanställda på arbetstid ska utbildas i HBTQ-frågor och diskrimineringslagstiftning. Genomförs detta skulle Mark bli unika i Sverige. Absolut.
Vi skulle verkligen sticka ut som ett osäkert och svagt folk som desperat vill bevisa för omvärlden att vi minsann inte är inskränkta lantisar.

Oansvarig hantering
Vi i MOD ställer oss av flera orsaker emot förslaget om att HBTQ-certifiera Marks kommun. För det första är sex miljoner mycket pengar som gör bättre nytta inom kärnverksamheter som skola och omsorg.
HBTQ-certifieringen är ett lysande exempel på de oändliga mängder ”projekt” med olika inriktningar som kontinuerligt genomförs inom det offentliga, som kostar mängder av skattepengar, som i väldigt många fall inte ger någon som helst effekt och som är helt bortglömda efter några år. Det är oansvarig hantering av skattemedel.

Praktisk betydelse?
För det andra är hela idén om att ”certifiera” en kommun om sådant här helt befängd.
Det handlar om barnslig marknadsföring inom politisk korrekthet som ger diverse konsulter och ”utbildare” möjlighet att sko sig på skattepengar.
Vi är redan Fairtrade-diplomerade (vad det nu kostar) och egentligen finns det inga begränsningar för hur många olika meningslösa ”medaljer” en kommun kan skaffa sig för att visa hur präktiga de är. Vad innebär en certifiering i praktiken? Resulterar det i någon slags garanti som innebär att man inte kan diskrimineras i Marks kommun? Nej, trodde inte det. I slutändan gör den här typen av aktiviteter noll skillnad, förutom i budgeten.

Redan toleranta
För det tredje finns det inget behov av att upplysa och utbilda Marks kommunanställda om HBTQ-frågor. Tro’t eller ej, invånarna i Mark är inga inskränkta lantisar. De flesta är tvärtom väldigt öppna, toleranta och intelligenta.
De bär på värderingar som är grundläggande i samhället och som de socialiserats in i sedan barnsben. De vet redan att alla är lika mycket värda och värnar om människors rätt att vara olika. Och de få som saknar dessa värderingar lär ändå inte bli omvända efter en av kommunens snabbkurser i HBTQ-frågor.
Tycker man att Marks kommunanställda ska lära sig di­skrimineringslagen så kan man lösa det utan konsulter – lagen finns att hitta på riksdagens hemsida och är vare sig lång eller svårläst. Alldeles gratis, dessutom.

Tove Phillips, (MOD) Marks oberoende demokrater

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sidor:
1
Sortera:

Margareth Berglund
TACK!!Underbart att finna denna artikel om det som de flesta verkar livrädda att stå upp för - säga NEJ till RFSLs pådyvlingar om kurser i naturlig samlevnad! Vi måste få ett slut på detta missbruk med allmänna skattemedel. Både RFSU och RFSL hämtar årlige... läs mer 12 jul kl. 16:40
Lothar
De partierna i marks kommun som är positiva till hbtqutbildning för miljontals kronor borde ingen rösta på. Markbyggdspartiet är tydligen de enda som har sitt sunda förnuft kvar. 14 sep kl. 16:25
Önskas: HBTQ certifiering!
Vi Markbor är redan riksökända. Varför inte få något roligt att skratta åt i Mark? Några miljoner på detta skämt lär få de de mest humorbefriade Markbor att skratta år tokigheterna med resten av Sverige. Vi behöver sätta Mark på kartan. Äntligen ett sä... läs mer 05 sep kl. 09:11
Stackars kommunchef
Hon tvingas utåt stå för alla tokigheter politiker hittar på.... Håll ut, marks kommun behöver dig Haleh! 06 sep kl. 14:31
Lägger vi inte nog på Regnbågsmärkligheter?
RFSL är skattefnansierade. Enligt TT: RFSL tipsade om säkert sexköp Nyheter i dag 12:24 RFSL har fått kritik av polisen för sin guide om säkert sexköp. Nu har den tagits bort. Foto: ANDERS WIKLUND / TT Guiden inleddes med att konstatera att det är förbjudet... läs mer 04 sep kl. 17:48
janne
Har Marks Kommun fått Solsting eller.6 miljoner på sån skit när man på ett äldreboende inte ens får en lättöl till maten. 04 sep kl. 17:31
P
Håller med dig, men vi kan väl ändå unna de äldre en starköl istället 05 sep kl. 10:48
Anonym
Hur många lättöl kan man få för 6 miljoner? 05 sep kl. 09:42

Det finns totalt 7 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


AnnonsMarkbladet
Senaste föreningsartiklar

Rapport från Hyssna Pensionärsförening

Vid vårt månadsmöte, det sista för säsongen, fick vi lyssna... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Inspirerande kurs hos Marks konstgrafiska verkstad

Under en färgstark helg blev 12 deltagare invigda i Gelliprintens hemligheter. Allt... Läs mer

Spök och tipspromenad i Ubbhult

Den 27:e oktober för 15:e året i rad arrangerades den populära Spök- och... Läs mer

HRFs Medlemsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft medlemsmöte i Skene församlingshem. Ordförande Roland... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsPotatisbilarna AB
Takbyggarna i Kinna AB
Magnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se

Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00

Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Swish-nummer:
123 339 85 00