AnnonsSkene Järn
PUBLICERAD 2016-09-07 08:55 | UPPDATERAD 2016-09-07 09:17
Nedläggning hotar för Marks TK sedan kommunen gjort klart att man tänker ta två av Tygrikeshallens inomhusbanor i anspråk för andra ändamål än tennis. Ett dråpslag för klubben menar de aktiva.
Nedläggning hotar för Marks TK sedan kommunen gjort klart att man tänker ta två av Tygrikeshallens inomhusbanor i anspråk för andra ändamål än tennis. Ett dråpslag för klubben menar de aktiva.
Foto: Christer Hansson

Tennisklubben går i graven – kommunen tar bort två banor

Sport Marks tennisklubb, grundad 1985, lägger ner verksamheten med omedelbar verkan.
De drivande fick nog efter det senaste mötet med kommunen.
– Vi skiter i detta nu, vi orkar inte med det, säger eldsjälen Jan Ekberg uppgivet.

TENNIS
På måndagskvällen skickade klubbledningen ut ett mejl till sina medlemmar där man kallar till ett extra årsmöte på onsdag i nästa vecka. Enda punkten på dagordningen: ”Styrelsen rekommenderar nedläggning av klubben”. All träning har tills vidare lagts på is.

Detta sedan representanter för tennisklubben, vid ett möte med kultur- och fritidsförvaltningen, fått veta att två av de tre inomhusbanorna ska få nya användnings­områden.

– Vi bedriver en verksamhet med 90 ungdomar och 35-40 motionärer! Det är omöjligt att göra det på en bana, säger Jan Ekberg.

Skolelever går före
Markbladet uppmärksammade redan i våras problematiken kring Marks TK:s behov av utrymme och historiska svårigheter med att betala hyra. Kommunen å sin sida ställer krav på ökad beläggning i Tygrikeshallen.

En alternativ användning av någon/några av tennisbanorna vore ett sätt för nämnden att få in mer pengar på hallhyra än vad som varit fallet med klubben.

Förra året beställde politikerna en utredning från tjänstemännen för att få förslag på vad för aktiviteter och föreningar som kunde utnyttja en av de tre tennisbanorna.

De nu välkända fuktskadorna på skolan i Kinna – och i dess idrottshall – har fått kommunen att slå in på ett nytt spår. Två av tennisbanorna ska ges en ny golvbeklädnad för att man bland annat ska kunna bedriva idrottslektioner för eleverna.

Enligt Jan Ekberg erbjuds klubben att ständigt disponera en bana med underlaget Plexipave, medan man kvällstid skulle få hyra in sig på vanligt sportgolv.

– Det säger allt om hur lite kommunen förstår om tennis. Man kan inte spela på två olika underlag, säger Ekberg.

Viktiga möten väntar
Klubben har varslat både tränare och kanslist om uppsägning. Om inga nya krafter dyker upp som vill driva MTK vidare går en 30-årig tennisera i graven.
– För min del är det ingen fara, jag kan göra någonting annat. Men vi har så många fina ungdomar. Det är dem vi kämpat för, säger Ekberg.

Kultur- och fritidsnämnden sammanträder dagen före klubbens extra årsmöte. Då lär frågan om Tygrikes­hallens framtid komma upp. Ännu är inga beslut fattade.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lo Göthberg Larsson håller för troligt att nämnden tar bort två tennisbanor – trots nedläggningshotet.

– Vi kan inte ge klubben fler eftergifter för att de inte kan betala hyra. Det vore kanske bra om de gör nån form av nyordning i föreningen och börjar om.

Men när en klubb har problem - och kommunen äger en tennishall där man lade in nytt golv för tre år sedan - kan inte kommunen hjälpa till istället för att bromsa i uppförsbacke?

– Det har vi redan gjort. Vi har hållit dem under armarna i flera år.

Fotnot: I artikeln om tennisklubben i Markbladet vecka 36 angavs fel dag för kultur- och fritidsnämndens nästa sammanträde. Tisdag 13/9 ska det vara.

Magnus Pettersson

Magnus Pettersson
magnus.pettersson@markbladet.se
0320-209140

Kommentera!


Sidor:
1
Sortera:

Arne
Angående Kulturskolans resa till Weimar, det var Mark Symphonic Band som gjorde resan. Resan betalades av ungdomarna själva samt ur deras orkesterkassa. pengar de själva spelat in. Så några kommunala pengar var inte med i bilden över huvud taget.Så sluta baxna....men gräv gärna vidare! 12 sep kl. 22:13
Hans
När det gäller lyckeskolan blev dom inte tagna på sängen det var känt redan 2008 09 sep kl. 10:08
Gör inte som med detta inlägg! lägg inte tid
Det är så att ett mera än stort antal inlägg just bara försvinner - även om de inte riktar sig mot personer eller just kränker någon. Kritik mot Marks kommun censureras, så just lägg inte tid på att ha en åsikt! Inlägg plockas bort, ett efter ett - snart ä... läs mer 08 sep kl. 13:50
Snälla politiker och tänstemän - ta hjälp ni funkar inte
SANNINGEN: Det går inte att reta upp kom/muninvånare hur långt som helst. Fundera gärna lite över det, och dra sedan lite slutsatser som just gynnar oss skattebetalare i denna kommun! SLUTA - annars riskerar just allt att sluta ILLA! Tyvärr. Detta är FARLIGT! Myc... läs mer 08 sep kl. 12:44
Mats
Angående våran kommun.....En bekant jobbar i en grann kommun...dom jämför marks kommun med montepythons flygande cirkus!!!!Pinsamt bästa hade varit och avsatt allihop!! 08 sep kl. 09:25
Ja, Marks kommun är tyvärr ökänd...
Stämmer bra det! Marks kommun är tyvärr ökänd, till och med långt utanför grannkommunerna! Från säker källa har berättats att kommunens dåliga rykte diskuterats vid en middag förvaltningschefer emellan. Förvaltningscheferna kom från olika geografiskt belägna kommuner i Sverige och hade sammanstrålat på ett ledarskapsevenemang. Det säger en del om omvärldens syn på Marks kommun, vilken kan befaras påverka rekryteringsbasen beträffande politiker och tjänstemän. När diskuteras det negativa ryktets konsekvenser? Varje ny skandal bekräftar tyvärr ryktet. Och vad görs aktivt för att på sikt förbättra ryktet? Någon politiker och/eller tjänsteman som kan redogöra för det? Finns en medvetenhet? Hur ser planen ut för att Marks kommun så småningom ska kunna leva upp till sin förpliktande slogan "Läge för det goda livet"? 08 sep kl. 21:47

Det finns totalt 16 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


AnnonsSjuhäradsbygdens Färgeri
Senaste föreningsartiklar

Rapport från Hyssna Pensionärsförening

Vid vårt månadsmöte 24 april hade vi bjudit in Julia Frölich från Skene för att underhålla... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Inspirerande kurs hos Marks konstgrafiska verkstad

Under en färgstark helg blev 12 deltagare invigda i Gelliprintens hemligheter. Allt... Läs mer

Spök och tipspromenad i Ubbhult

Den 27:e oktober för 15:e året i rad arrangerades den populära Spök- och... Läs mer

HRFs Medlemsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft medlemsmöte i Skene församlingshem. Ordförande Roland... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2018-05-31

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMagnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice
Marks Fastighets AB
Takbyggarna i Kinna AB

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se

Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00

Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Swish-nummer:
123 339 85 00

Ansvarig utgivare:
Matz Hammarström
matz.hammarstrom@markbladet.se