AnnonsMotor Trend
PUBLICERAD 2017-02-01 10:22
Tiasha Gray är basketligans stora poängdrottning. I helgen stod hon för 36 poäng när Mark förlorade mot Telge. Men det är försvarsspelet som är viktigast, enligt Gray.
Tiasha Gray är basketligans stora poängdrottning. I helgen stod hon för 36 poäng när Mark förlorade mot Telge. Men det är försvarsspelet som är viktigast, enligt Gray.
Foto: Christer Hansson

Poängmaskinen som trivs bäst i försvar

Sport Hon är ligans största offensiva hot och snittar över 20 poäng per match. Men Tiasha Gray tycker själv att det är roligare att spela försvarsspel.
– De flesta kan sätta ett skott och göra poäng, men det är inte alla som kan stoppa sin motståndare, säger den 23-åriga amerikanskan.

Ingen ligaspelare har ett bättre poängsnitt än Mark Baskets Tiasha Gray. Den unga amerikanskan snittar 22,36 poäng per match. Hon är dessutom bäst på att sätta sina medspelare i bra lägen. Fem assist per match har det blivit hittills.
– Jag tycker att jag startade lite svagt men blev bättre efter ett par matcher. Jag försöker fortfarande bli bättre för att hjälpa laget att vinna, säger Gray ödmjukt när Markbladet ber henne kommentera sina första månader i basketligan.
Har du alltid varit en poänggörare?
– På college gjorde jag mycket poäng, men inte på high school. Då var jag mer av en passare. På college behövde jag kliva fram och bli mer av en poänggörare. Att göra poäng blev min uppgift.

”Jag gillar steals”
Under sina två sista år på Austin Peay State University hemma i Tennessee var Gray sitt lags stora poänggörare med ett snitt på över 20 poäng per match. Ändå visste hon inte riktigt vad hon skulle kunna åstadkomma i svenska basketligan.
– Jag visste att jag kan göra poäng, men jag tänkte nog inte att jag skulle vara en av de bästa poänggörarna i ligan. Jag har nog presterat bättre än väntat.
De offensiva färdigheterna ger ofta rubriker och i slutändan även de bästa kontrakten – men Gray föredrar att ses som en försvarsspecialist. Och det är hon: fyra stulna bollar per match är klart bäst i ligan.
– Jag gillar steals. Jag har alltid tyckt om försvar mer än anfall. Steals har alltid varit viktigt för mig. De flesta kan sätta ett skott och göra poäng, men det är inte alla som kan stoppa sin motståndare. Försvar är viktigt om man vill vinna, säger Gray som 2015 blev utnämnd till bästa försvarsspelare i sin collegekonferens.
– Jag var inte den bästa anfallsspelaren när jag var yngre så jag satsade på försvar i stället. Det är roligare att hindra motståndaren från att göra poäng än att själv göra poäng.

Svårt för kylan
Det här är Grays första säsong som professionell basketspelare. Hon visste inte vad hon skulle vänta sig när hon kom till Sverige. Beslutet att skriva på för Mark Basket togs snabbt. Nu har hon vant sig vid sitt nya liv – åtminstone delvis.
– Det är väldigt kallt här. Det har jag fortfarande inte vant mig vid helt och hållet. Jag är från södra USA, där kan det vara kallt men det är inte kallt hela tiden. Annars är Sverige fint och alla är snälla.

Läs hela intervjun med Tiasha Gray i Markbladet vecka 5.
 

Simon Leppämäki

0320-209140

AnnonsMotor Trend
Senaste föreningsartiklar

Spök och tipspromenad i Ubbhult

Den 27:e oktober för 15:e året i rad arrangerades den populära Spök- och... Läs mer

HRFs Medlemsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft medlemsmöte i Skene församlingshem. Ordförande Roland... Läs mer

HRFs Årsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft årsmöte i Kinna... Läs mer

Marks konstgrafiska Verkstad uppmärksammade Earth Hour

På Framnäs Ateljé bjöds det på en drivande konsert av duon "SUPERKRAFTER"från Stockholm,... Läs mer

Årsmöte 2016

Den 24 februari 2016 hade SPF Seniorerna Markbygden sitt årsmöte och ett 70-tal... Läs mer

AnnonsMotor Trend
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMagnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice
Målerifirma Rune C
Marks Fastighets AB

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se


Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00


Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Ansvarig utgivare:
Matz Hammarström
matz.hammarstrom@markbladet.se