PUBLICERAD 2017-07-02 00:17
Andreas Linusson, Kinna MK, tar ledningen direkt i första finalheatet under SM i Superenduro som avgjordes i Borås under lördagen som en del i SM-Veckan.
Andreas Linusson, Kinna MK, tar ledningen direkt i första finalheatet under SM i Superenduro som avgjordes i Borås under lördagen som en del i SM-Veckan.
Foto: Christer Hansson

Andreas Linusson – Svensk mästare i Superenduro

Sport Andreas, som tävlar för Kinna MK, bjöd på stor underhållning då SM i Superenduro avgjordes på SM-veckan i Borås. Via ett bra kval och vinst i två av tre finaler, med andraplats i den tredje, tog han sitt första SM-guld i disciplinen. Bra starter, fokus i körningen och ett motiverande publikstöd var nyckeln till framgången, enligt Andreas själv.

Foto: Christer Hansson

Superenduro är en tävlingsform där man bygger upp en ”hinderbana” med hjälp av t.ex. lastbilsdäck och grushopp. I vanlig enduro är naturen ”hinderbanan”, men den konstgjorda banan kan byggas upp på en tomt i en stad. Det var vad arrangören Borås Motorklubb hade gjort. Lägg till en duktig speaker, läktare och servering så får man Superenduro. Släpper man sen lös drygt 30 vilda enduroåkare så får man Superunderhållning!

Andreas började dagen med träning och tidsträning. Han var näst snabbast, snäppet bakom de senaste årens dominant.
– Inte helt hundra men nu vet jag att jag kommer att starta från andra startspår i två av tre finaler, sa Andreas efter kvalet, så det spåret väljer jag i mitt kvalheat för att lära mig det. Skönt positiv inställning!

Kvalheatet var en ren uppvisning från Andreas sida. Långa hopp och skickligt manövrerat över några kluriga hinder. Det var egentligen bara en, värsta konkurrenten, som verkade kunna rå på Andreas.

Publiken gick igång ordentligt vid första finalheatet, det märktes att det var hemmabana! När sen Andreas tog starten från näst bästa startposition visste jublet inga gränser! Det blev några mycket spännande varv, där konkurrenten Joakim hade Andreas inom räckhåll, men sen gjorde han ett misstag och det var enkelt att ta hem de första 20 SM-poängen till Kinna.

Andra finalen hade lite knorr. För att skapa spänning vändes startordningen så de snabbaste förarna startade från de sämsta positionerna. Här skulle det bli jaga och spännande omkörningar, det visste alla! Andreas gjorde en mycket bra start och redan efter ett kvarts varv var han uppe på åttonde plats. När första varvet var till ända var han tvåa. Det gick inte att ta miste på energin i hans körning, han verkade ha bestämt sig. I slutet av andra varvet gick han upp i ledning och den släppte han aldrig!
– Jag hade lite flyt som inte fastnade i startsmällen som blev. Det har jag gjort förr om åren, sa Andreas med ett leende. Nu känns det som jag inte hade ”stolpe ut”, utan lite medgång!

Inför tredje och avgörande finalen var förutsättningarna att om Joakim Ljunggren vann, så var Andreas tvungen att vara sämst trea, för att vinna SM. I denna sista finalen var det normal startuppställning, så Andreas hade näst bästa startposition efter tidigare års mästare.

Helt respektlöst tog Andreas starten och drog upp ett hårt tempo. Det såg mycket bra ut ända till dagens enda misstag kom. Andreas gick omkull och det blev mycket dramatiskt! Joakim gick förbi, sen en till men sen kom han igång igen. Nu trea i heatet. Det blev sedermera en andraplats i mål och SM-guldet var säkrat, med marginal!

Efter målgång blev Andreas tillfrågad vad han tänkte när han gick omkull.
– Jag tänkte att det är lugnt, jag tar det ändå!

Underbart självförtroende. Men just nu är han bäst i Sverige på Superenduro, så varför inte!

Se artikelns alla bilder nedan.

Magnus Krokström

0320-209140

Kommentera!Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Julfesten 2019

Neuroförbundet i Mark har haft sin årliga julfest i Sätila bygdegård.... Läs mer

Neurodagen 2019

Neuroförbundet i Mark firade Neurodagen den 12 oktober med öppet hus på dagcentralen i Örby.... Läs mer

Hyssna Pensionärsförening

På det välbesökta månadsmötet för oktober tog L-G Rubne oss... Läs mer

Publiken tog Marie Arturén till sina hjärtan

Sätila Bygdegårdsförening hade engagerat Marie Arturén och Göran... Läs mer

Välbesökt medlemsmöte 26 september på Örbygården

Vi gästades av Magnus Andersson, en av Neuroförbundets rättsombud. Han gav information om... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2020-01-29

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsKinna Låsservice

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag 8-17
  Torsdag 8-16
  Fredag stängt. (Tel 9-12)
  Lunchstängt mån-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00