PUBLICERAD 2017-10-18 11:00

Älgjakten äcklar mig

Blodbadet i skogarna har dragit igång på riktigt, 90 000 ska skjutas lagom till februaris slut.
Jag har sett bilder på sociala medier där barn sitter nöjda med sin pappa bredvid ett stort lik och lyssnat på SR som intervjuat ”djur- och natur-älskande jägare”. Det är älgens tur att oskyldigt genomgå massmord med en påhittad idé om att arten kommer överbefolka och ta över jorden.

Haft ett bra liv
Som tur är finns det motståndskrafter ute i skogarna som ägnar sin tid åt att rädda älgarna och förstöra för jakten, i den allmänna debatten kallas dessa terrorister. Jag skulle säga att det är otroligt nedvärderande mot de offer som drabbats av terrorism.
Ja, nu kanske ni tänker att jag borde ge mig på den stora boven, djurindustrin. Älgen lever ju faktiskt i det fria, har haft ett bra liv och hinner inte känna något. Djurindustrin är vidrig, men det utrotar inte de faktum att jakt är minst lika vidrig.

Argument för att döda
Under jakt så separeras familjer. Dödas en mamma så är det barn som alltid kommer sakna henne. Dödas barn så är det en mamma som alltid kommer sakna dem.
Och vänta lite nu, att någon har ett bra liv är ett argument för att döda? Jag mottar gärna ett svar på hur rättfärdigat det skulle vara på en människa.
Men djur är ju lägre stående, så de kan vi döda och utnyttja som vi vill, eller hur? Ungefär samma resonemang, fast om andra människor, hittar du i NMR:s partiprogram om du läser det grundligt.

Prickskyttar?
Och en sak till, ska vi verkligen utgå ifrån att alla djur som dödas under jakt, faktiskt dödas med ett skott i huvudet och inte hinner känna något? Knappast, då hade alla hobbyjägare varit duktigare än utbildade amerikanska sniper-skyttar. Sluta hitta på ursäkter för att få utlopp för sadism.
För guds skull, ta inte med era barn. De finns fortfarande hopp för dem. Älskar du djur så låt dem leva, skjut på objekt och käka grönsaker! 

Olle Olsson, vegan

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sidor:
1
Sortera:

Anonym
Bra skrivet Olle! Allt som involverar dödande av andra som inte själva väljer att dö, behöver debatt. Att bara godta tidigare förehavanden som nödvändiga handlingar kan motverka en god samhällsutveckling, alldeles oavsett vad det handlar om. Jag skulle gärna s... läs mer 21 okt kl. 11:56
Ulla-Britt
Att Markbladet överhuvudtaget tar in en insädare som "Älgjakt äcklar mig" gör att min tro på Markbladet som en ärlig oberoende tidskrift försvinner helt. Nu räcker det med Disneyfieringen av djur och människor. Insändaren är fylld av okunskap, uppmanar till... läs mer 21 okt kl. 11:40
Fundersam
Att bemöta veganer med fakta har jag slutat med för länge sedan. Men som tur är för mänskligheten finner man dessa ofta bland de rikaste o de mest bortskämda i samhället. Att dessa kan förnedra människor som är fattigast i världen genom att rata mat som fö... läs mer 20 okt kl. 20:59
Carl-Gustaf
Vi som är lite äldre har varit med om när vi inte importerade så mycket grönsaker på vintrarna. Sallad betydde rivna morötter med lite lingonsylt eller vitkål. Att få en apelsin var lyx! Att äta kött var nödvändigt för växande människor för att inte få... läs mer 20 okt kl. 13:38
Stillaman
Olle vagan: Somna om. Livet är en strid. Djur äter djur, acceptera biologi, lev med det eller emigrera till en annan planet. Självklart ska ingen, varken människa eller djur, lida i onödan, men att använda djurskydd som argument för att propagera för sin sallad blir bara löjeväckande. 19 okt kl. 22:33

Det finns totalt 6 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Julfest

I lördags hade PRO Skene sin traditionella julfest. Vi samlades vid 17-tiden i... Läs mer

Neuroförbundets dagträffar på Örbygården

Efter att vi under höstens dagträffar på Örbygården, endera målat under ledning av Marianne... Läs mer

Fantastiskt möte med Thor-Erics orkester på Sätila Bygdeg

Det blev många som mötte upp när Thor-Erics spelade på... Läs mer

Dún Aengus tog Irland till Sätila Bygdegård

På söndagseftermiddagen var det full fart på musiken när Dún Aengus underhöll med irländsk... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMarks Fastighets AB
  Magnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag: 8-17
  Torsdag: 8-16
  Fredag: 9-15
  Lunchstängt ons-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00