AnnonsIK Trasten
PUBLICERAD 2017-11-01 16:11
Foto: Simon Leppämäki

Skyttekungen vill vinna guld med Blåvitt

Sport Skytteligavinst, SM-silver och landslagsdebut. Fehim Smajlovic har hunnit med mycket under sin korta karriär som futsalspelare. Markbladet träffade 23-åringen inför seriepremiären med nya laget IFK Göteborg.

– På något sätt har jag alltid känt att futsal har passat mig bra. Ända sedan jag var liten och åkte på cuper med Skene. Jag har väl alltid tänkt att, blir det ingenting med fotbollen så kan jag ge futsal en chans.

Fehim Smajlovic sitter på en bänk inne i Arenahallen i Skene. Här har han spelat mycket inomhusfotboll genom karriären. Förr var Futsal ett sätt att hålla igång och spela fotboll även efter utomhussäsongens slut. Numera är det tvärtom, på sommaren spelar Smajlovic fotboll för att hålla igång i väntan på nästa inomhussäsong. Futsalen kommer i första hand.

– Jag kommer att fortsätta med fotboll så länge det går att kombinera. Futsaltränarna tycker bara att det är bra att vi håller igång, så länge vi prioriterar futsal i första hand och släpper fotbollen så fort säsongen drar igång, säger Smajlovic som under den gångna säsongen spelade fotboll i Kinna IF, men inte vet vilken klubb det blir nästa år.

Smajlovic började satsa på futsal för två år sedan.

– Vi mötte Baik (Borås AIK) med Skene i Lusseblixten. De tyckte att jag gjorde det bra och frågade om jag ville börja spela med dem.

I fjol, under Smajlovics andra säsong i Boråslaget, lossnade det rejält. Laget tog SM-silver och Skenesonen vann skytteligan i landets högsta futsalserie. I september fick han debutera för det svenska landslaget.

– Det var mäktigt att få dra på sig landslagströjan och stå och hålla om varandra när nationalsången rullade. Det var riktigt grymt. Futsal är världens snabbast växande sport och att få vara en del av de svenska landslaget nu är stort.

I förra veckan presenterades truppen inför dubbelmötet med Ungern i november. Smajlovic var återigen med i truppen.

– Vi ser att han hela tiden tar steg i sin utveckling så det är en spelare som vi tror mycket på, sade Lars Ternström, assisterande förbundskapten, i samband med att truppen presenterades.

– Nu vill man vara med varje gång. Om jag inte skulle komma med nu skulle jag se det som ett litet nederlag, säger Smajlovic som siktar på att vara med när Sverige spelar Nordic Cup i Norge i december.

Läs också: "Kinna IF-trio spelar futsal med Borås AIK"

Efter två säsonger i Borås har Smajlovic inför den här säsongen bytt lag till IFK Göteborg. Detta trots att Baik alltså vann den södra ligan i fjol, medan Blåvitt bara blev femma.

– Det beror mycket på den nye tränaren. IFK har en tränare från Spanien som har kommit in med ett helt annat futsal-tänk. Jag känner att om jag ska bli riktigt bra så är detta rätt steg att ta. De andra tränarna i Sverige har inte den kompetensen än. Vår tränare vet hur futsal spelas i Europa och jag tror att vi kommer att utvecklas snabbare än de andra lagen.

Vad är målsättningen?
– Målet är att ta SM-guld. Det tror jag att alla lag siktar på. Först ska vi bli topp fyra och gå till slutspel. I slutspelet gäller det att ha rutin och det tycker jag att vi har nu. Vi har fått in spelare som kan avgöra matcher.

Läs hela intervjun i veckans Markbladet.

Simon Leppämäki

0320-209140

Senaste föreningsartiklar

Nyckelharpa och Boogie Woogie i Sätila

Sabina Henriksson och Örjan Hill gästade Sätila Bygdegård under... Läs mer

Neuro- Årsmöte 2019

Neuroförbundet i Mark höll sitt årsmöte den 28 februari på Örbygården. Ordförande Eva... Läs mer

Dagresa till Abecita konstmuseum och Textilmuseet 15 mars-19

Neuroförbundet i Mark har gjort en dagstur i konstens tecken. 30 medlemmar besökte... Läs mer

Sätila bygdegårdsförening har haft årsmöte

Söndagen den 24 februari genomförde Sätila Bygdegårdsförening sitt årsmöte. Ett flertal... Läs mer

Nostalgivecka i Sätila Bygdegård

Cecilia Kyllinge med band tog Sätila med storm. Bygdegårdens nostalgishow... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMarks Fastighets AB
Magnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag 8-17
Torsdag 8-16
Fredag stängt. (Tel 9-12)
Lunchstängt mån-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se

Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00

Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Swish-nummer:
123 339 85 00