AnnonsMotor Trend
PUBLICERAD 2017-12-06 11:00

Kära kommunalpolitiker!

Är verkligen tacksam över våra fina kommunalpolitiker! Ni satsar alla resurser i närmiljön, det är jättebra. Män­niskorna som bor lite avsides i de fina småsamhällena kan ni ju totalt strunta i. Vad spelar det för roll hur de har det?

Det är klart att det är tur att de sköter sina marker och skogar, svamp och bär är ju alltid gott att åka dit och plocka. Och plocka ut kapital när det behövs till centralorten för skog som gamla Öxabäcksbor testamenterat till kommunen, det är inte mer än rätt. När det blev Marks kommun vem bidrog då med mest kapital och minst skulder tro?

Hur kan de bo där?
De behöver väl ingen skola heller, det är bara att lägga ner. Ni tillsätter inte vakanta lärartjänster så det sköter sig självt. Eller distriktssköterska – Ni hade chansen att stötta i kampen för sköterskan, det var ju tur att ni inte gjorde det.
För vem kan vilja bo i såna små samhällen? Inte behöver de några bo­städer, nej det är bättre att alla bor i centralorten. Tur var ju att en välvillig markägare upplät sin mark för att ta fram dricksvatten till törstande Öxa­bäcksbor, då kunde ni stoppa all framtida byggnation och neka alla som vill installera bergvärme och dylikt.
Ni ändrade också så att lägenheterna för äldre, de så kallade pensionärs­lägenheterna som David Bengtsson kämpade för så mycket, numera har styrts över till Marks bostads vanliga lägenhetsutbud. Med det så försvårade ni ordentligt för de äldre, de har nu ingenstans att bo när de inte vill bo kvar ensamma i sina hus. Då kan de heller inte sälja sina hus till bostäder åt nya familjer. Det är bra så det inte blir fler barn som behöver skola.
Det är ju i centralorten som kommunen bör satsa – Att inte alla fattar det? Mycket sten ska ni ha, det är modellen eller hur?  För att inte tala om skolan – Ju större desto bättre.

Vad hände med Markandan?
Tänk vad bra politiker vi har som ser till att vi får en riktigt stor skola. Den gamla fungerade utmärkt tills ni struntade i underhållet, det är ju mycket bättre att låta fukten gosa in sig ordentligt och bilda goa mögelsporer så att ni äntligen får bygga riktigt stort. Det är nåt att kunna visa upp för andra kommuner – Se här vad vi kan i Marks kommun…
Men allvarligt, kom ner på jorden och se er omkring. Vart tog Markandan vägen? Den som gjorde gällande att hela kommunen skulle leva.
Ett tips: Tror det skulle löna sig att vara lite mer intresserad av vad övriga delar i kommunen tycker och tänker. Det skulle absolut bättra på gemenskap, stolthet och glädje hos hela vår befolkning. Därigenom kan er slogan ”Läge för det goda livet” få lite mer trovärdighet. Hör med bygdelagen vad invånarna behöver, de är väldigt kunniga.
Finns det något parti som värnar våra småskolor och därtill de mindre orternas välbefinnande? I så fall kommer jag att lägga min röst hos er i kommande val.

T. Arvidsson

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


AnnonsMotor Trend
Senaste föreningsartiklar

Spök och tipspromenad i Ubbhult

Den 27:e oktober för 15:e året i rad arrangerades den populära Spök- och... Läs mer

HRFs Medlemsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft medlemsmöte i Skene församlingshem. Ordförande Roland... Läs mer

HRFs Årsmöte

Hörselskadades förening i Mark har haft årsmöte i Kinna... Läs mer

Marks konstgrafiska Verkstad uppmärksammade Earth Hour

På Framnäs Ateljé bjöds det på en drivande konsert av duon "SUPERKRAFTER"från Stockholm,... Läs mer

Årsmöte 2016

Den 24 februari 2016 hade SPF Seniorerna Markbygden sitt årsmöte och ett 70-tal... Läs mer

AnnonsMotor Trend
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMarks Fastighets AB
Magnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice
Målerifirma Rune C

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se


Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00


Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Ansvarig utgivare:
Matz Hammarström
matz.hammarstrom@markbladet.se