PUBLICERAD 2018-02-07 11:00

Öppet brev till politiker i Marks kommun

I veckan fick vi, av rektorn på Stommenskolan, veta att ”Den ekonomiska situationen i kommunen kommer att drabba alla och även Stom­menskolan, men inga neddragningar är planerade under vt -18 ”.

I höstas var det neddragningar där, med omorganisation och borttagning av bland annat flera specialpedagoger. Det har tyvärr inte blivit färre barn som behöver extrastöd i skolan, vilket kan drabba en hel klass om inte just en elev får det stöd den behöver.

Motsägelsefullt
I en platsannons på LinkedIn söker Marks kommun en ny verksamhetschef: ”Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder…”
Det rimmar rätt illa med den verklighet vi tycker att vi lever i här i Marks kommun och med den självbild vissa i kommunen verkar ha.
Det är säkert inte lätt att bedöma var pengar ska sättas in alla gånger, vad som ska prioriteras. Men det viktigaste vi har är väl ändå invånarna? Särskilt kanske de som inte så lätt kan föra sin egen talan och som ska bilda den nya grunden för framtidens Mark. Barnen som går på förskola och i skolorna runt om i kommunen, och även de gamla och de sjuka som behöver extra vård och omsorg.

Inblick i verksamheterna
Vi vill uppmana våra politiker att för en vecka praktisera på en förskola och uppleva barnens och pedagogernas vardag. Testa sedan en vecka på exempelvis Lyckeskolan för att se hur det funkar för pedagogerna där och hur det är att vara tonåring idag i vår kommun. Kanske även prova på att jobba lite inom Hemtjänsten och deras pressade scheman med att göra bara det nödvändigaste för de gamla och de sjuka. Det kan vara lärorikt att ”gå i någon annans skor” för att få bra inblick i olika verksamheter.

Ökat missnöje
Vi säger tack, men nej tack till dyrköpta chefer som stannar till i vår kommun ett år eller två och sedan får bra avgångsvederlag för att vandra vidare, utan att behöva ta ansvar eller konsekvenser av tagna beslut.
Tyvärr känns det som att sen Tygrikesflaggorna halades ner för att ersättas med de gröna ”Läge för det goda livet” så har fler och fler retat sig på hur illa denna slogan verkar rimma med verkligheten i kommunen.
Det hjälper nog inte med dyrköpta slogans och nya loggor för att få till ett bra samhälle från grunden. Det är nog där det måste börjas. Bygga bra, stabilt och tryggt ifrån grunden med det viktigaste vi har – varandra. Vi mjuka värden i samhället, människorna!

Hälsningar från

Johan Mars och
Mialotta Arvidsson Mars

Texten är nedskuren, Reds.anm.

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sortera:

Lars-Åke Marmander
Tack Johan och Mialotta för att Ni lyfter fram frågorna om skolan och kommunens problem med de s.k. förvaltningsnomaderna, som använder Marks kommun som en s6prångbräda. Jag har försökt lyfta fram skolfrågorna och flera gånger yrkat på mer pengar till skola o... läs mer 14 feb kl. 10:14
Mamma
Tack till Johan och Mialotta för att ni lyfter denna viktiga fråga! Jag har länge undrat hur en ”urstark ekonomi” går ihop med att politikerna väljer att göra neddragningar inom skolan. Jag är orolig för mitt barns framtida skolgång i Marks kommun. Det beh... läs mer 07 feb kl. 15:33
Fundersam
Inte svårt att förstå. Skall man bygga en stor superskola i Kinna lär alla andra skolor med sina elever runt om i kommunen få betala ? Man plockar inte medel från andra viktiga samhällsfunktioner för att täcka upp underskott i BUN. 09 feb kl. 21:36

Det finns totalt 2 kommentar till artikeln.

Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Nostalgivecka i Sätila Bygdegård

Cecilia Kyllinge med band tog Sätila med storm. Bygdegårdens nostalgishow... Läs mer

Härlig musik på Sätila Bygdegård!

Så var det då dags för Monica Robertson att med sina vänner att spela i... Läs mer

Neuroförbundets årliga julfest 2018

Med god hemlagad julmat, julstämning med Lucia och trevlig musik genomfördes årets julfest i... Läs mer

Julfest

I lördags hade PRO Skene sin traditionella julfest. Vi samlades vid 17-tiden i... Läs mer

Neuroförbundets dagträffar på Örbygården

Efter att vi under höstens dagträffar på Örbygården, endera målat under ledning av Marianne... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2019-02-24

2019-02-25

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMarks Fastighets AB
  Magnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag 8-17
  Torsdag 8-16
  Fredag stängt. (Tel 9-12)
  Lunchstängt mån-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00