PUBLICERAD 2018-02-21 11:00

Replik på ”Konfliktfylld...” v7 Inte trovärdigt

Underskotten växer i välfärden, om det fortsätter som hittills saknas 62 miljarder till mandatperiodens slut 2022 och det bara för en ekonomi i kommuner och landsting som precis klarar livhanken.

Sverige har de längsta vårdköerna i Europa. Enligt EHCI har Sverige de gångna elva åren legat i den absoluta botten vad gäller väntetider. Vad som gör vårdköerna till ett svenskt karaktärsdrag är inte omfattningen utan den uppseendeväckande oförmågan – rent av oviljan – att göra något åt detta gissel.
Vad gäller skolresultat var Sverige det land i OECD där andelen lågpresterande elever ökat mest. Resultaten har förbättrats något, men att från att ha gått från att vara ett av de länder med bäst resultat till att som nu ligga omkring genomsnitt kan inte ses på annat sätt än ett misslyckande.
Äldreomsorgens personal har en katastrofal arbetsmiljö. Arbetsskadeanmälningar ök­ar. Det handlar om belastningsolyckor, stress, hög arbetsbelastning samt våldsrelaterade orsaker. Sjuktalen i yrkesgruppen skenar. Det är en utmaning för hela samhället.
Otryggheten i samhället ök­ar. Vi har nya fenomen i Sverige som sexuella mass­övergrepp, gruppvåldtäkter och fler överfallsvåldtäkter. En tredjedel av kvinnorna känner idag otrygghet när de går ut, en del väljer till och med att stanna hemma enligt BRÅ. Det är en skrämmande siffra.
Sverige är det land i Norden där flest personer skjuts till döds. Polisen uppger att 320 skjutningar skedde i Sverige under 2017 – 43 döda.
Bilar brinner. Enligt MSB:s statistik en ökning med 50 procent mellan 2005-2015. 6 000 bilbränder har ägt rum mellan januari-september 2017 uppger larmtjänst.
Blåljuspersonal attackeras i rent livsfarliga attacker. Det är ett stort samhällsproblem. Sju av tio poliser upplever att utsattheten för hot och våld ökat de senaste två åren. Fyra av tio har blivit utsatta för hot och våld enligt Polisförbundets rapport Hot och Våld mot Poliser 2017.
Verklighetsfrånvända
Håkan Andersson och Petter Löberg (S) påstår att det ALDRIG har funnits en tid där risken för att utsättas för nåt djävulskap varit mindre och att det är trollfabriker som producerar ovanstående. Att (S) blivit ertappade med att bedriva egna trollfabriker gör ju inte er trovärdighet hög­re.
Det är ytterst oroande att vi har ett parti i regeringsställning med den här verklighetsfrånvända uppfattningen. Socialdemokraternas verk­lighet är inte medborgarnas verklighet. I år är det val och väljarna kommer att döma förljugna sanningar hårt.


Christina Wall SD
Annika Pehrsson SD

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sidor:
1
Sortera:

Öh...
Nu är det ju inte så att lägre skatter är något dåligt. Det finns en förlegad bild bland de röd-gröna att högre skatter per automatik löser allt. Tror man att högre skatt på alkohol gör att människan dricker mindre, eller att högre skatt på bränsle gö... läs mer 26 feb kl. 03:39
Anonym
Är SD ett alternativ för kvinnor att rösta på? Tja, om man ser till hur de röstat i riksdagen de senaste åren så kan man undra ... några exempel ...De röstade EMOT att höja arbetslöshetsersättningen. De röstade EMOT en nollvision om dödsolyckor i arbetsliv... läs mer 23 feb kl. 07:47
Anonym
Nej, men i ditt försök att marginalisera min tes konstaterade du precis det jag påstår. 02 mar kl. 18:21
Anonym
Det är att googla på hur SD röstat i olika frågor. Har du några exempel på hur och när sossarna röstat emot traditionella socialdemokratiska frågor enbart för att SD råkat vara för dessa? Dvs inte där finansiering, undanträngningseffekter eller annat är så orealistiska att sossarna inte kan stödja förslaget i sin helhet? 28 feb kl. 05:34
Anonym
Dina exempel verkar inte trovärdiga utan en del av en agenda. MOT rätt till heltidsarbete? Har för mig att SD propagerar starkt för just den rätten? Har du fel/skarvar om mer? Sedan är det väl så att man sällan röstar för eller emot en enskild fråga utan att de ligger presenterade i paket? Dvs om finansiering, undanträngningseffekter eller annat måste till som är orealistiska kan man ju inte heller stödja förslaget i sin helhet? S, tillex, röstar ju ofta emot traditionellt socialdemokratiska frågor om SD råkar vara för samma fråga... 23 feb kl. 22:21
Anonym
Att påstå att sexuella mass­övergrepp, gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter inte skulle vara något nytt i det svenska samhället är inte skamligt, det är intelligensbefriat och strider mot all empiri och statistik. Det finns siffror och historik som styrk... läs mer 22 feb kl. 19:19
"Sanning"
Det är också väldigt enkelt att vrida på sanningen, att plocka russinen ur kakan, för att förstärka sin egen negativa världsbild. En världsbild som passar SD som hand i handske. Hur kan en förbättring av svenska elevers resultat vara en försämring? Under vi... läs mer 22 feb kl. 12:49
Anonym
Det blir nästan som en sjukdom hos traditionspolitikerna att förneka hur det egentligen ser ut. De kommer att stå där och förneka fakta tills öronen ramlar av. 21 feb kl. 22:21
Paul
Vad är en "traditionspolitiker"? 22 feb kl. 08:48

Det finns totalt 6 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Julfest

I lördags hade PRO Skene sin traditionella julfest. Vi samlades vid 17-tiden i... Läs mer

Neuroförbundets dagträffar på Örbygården

Efter att vi under höstens dagträffar på Örbygården, endera målat under ledning av Marianne... Läs mer

Fantastiskt möte med Thor-Erics orkester på Sätila Bygdeg

Det blev många som mötte upp när Thor-Erics spelade på... Läs mer

Dún Aengus tog Irland till Sätila Bygdegård

På söndagseftermiddagen var det full fart på musiken när Dún Aengus underhöll med irländsk... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsKinna Låsservice
  Marks Fastighets AB
  Magnussons Snickeriservice

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag: 8-17
  Torsdag: 8-16
  Fredag: 9-15
  Lunchstängt ons-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00