PUBLICERAD 2018-04-11 11:00

Rädda issporten – Ny ishall i Mark

Liberalerna i Mark vill ge barn och ungdomar en bättre chans lära sig åka skridskor, spela ishockey och konståkning genom att bygga en ishall, helst centralt i kommunen så att vi når så många som möjligt.

Marks Ishall i Fotskäl byggdes med lokala krafter i ett stort engagemang. Det blev först en uterink, sedan en utbyggnad och en ishall.
Fotskäls Hockey Club har sedan starten 1972 samlat mängder med barn, ungdomar och vuxna för att lära sig ishockey. Markbor har i generationer lärt sig att åka skridskor här, men det har runnit mycket vatten i Viskan sedan hallen byggdes. Nu är det dags att skriva ett nytt kapitel för issporten i Mark!
Ishallen i Fotskäl har under flera års tid varit i uselt skick och redan för fem år sedan dömdes den vid en ordentlig genomgång mer eller mindre ut helt.
Slitage på hall, utrustning, omklädningsrum, ismaskin, med mera har inneburit att Kultur- och fritidsnämnden utöver ordinarie stöd fått skjuta till med pengar i omgångar. Det har varit tufft för föreningen.

En modern ishall
Allt som kommunen hjälpt till att stötta rent ekonomiskt som portarna har ännu inte blivit av och än mera behövs som att åtgärda ismaskinen eller en ny sarg.
Det var nu i vintras på tal om att stänga hallen på grund av för stora risker och av arbetsmiljöskäl. Vi vet ännu inte om hallen kan öppnas till hösten, men oavsett är den inte en långsiktig lösning för issporten!
Vi vill att Markborna skall kunna erbjudas en modern ishall, med en bättre möjlighet till att lära sig åka skridskor samt större tillgänglighet till ishockey eller konståkning.
Redan i samband med det förra valet skrev vi en motion om att bygga en ny ishall, gärna centralt i anslutning till Kaskad. I samband med att motionen behandlades blev det aktuellt med en temporär Lyckeskola där, varför motionen avslogs. Nu vill vi att satsningen skall bli verklighet!

I hjärtat av Mark
Vi tycker att det vore toppen om ishallen kan ligga i anslutning till just Kaskad eftersom platsen som sådan ligger attraktivt i närheten av gymnasiet, badhuset och Tygrikeshallen. Det ligger i hjärtat av Mark, nära för barnen i Skene, Kinna och Örby samt med vettiga transportmöjligheter för boende i andra orter.
Vi vill skapa en långsiktig lösning med möjlighet till fler issporter samt bättre tillgänglighet och självklart med Fotskäl HC. En modern ishall som samkörs med badhuset skapar en billigare och mera miljövänlig drift av båda anläggningarna.

Niklas Herneryd och Maria Aronsson Dahl,
ordförande och sekreterare i Liberalerna

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sidor:
1
Sortera:

Hockeynörd
Det ligger i hjärtat av Mark, nära för barnen i Skene, Kinna och Örby samt med vettiga transportmöjligheter för boende i andra orter. Hur menar ni med vettiga transportmöjligheter för boende i andra i orter? 13 apr kl. 19:20
Anonym
Det är en av de platser i Mark det finns bäst kommunikationer, Hockeynörd! Sen kan man ju önska bättre såklart. 17 apr kl. 20:48
Per
Mycket bra förslag! Visst borde vi ha en ny ishall i Marks kommun! Vi ska inte förringa Fotskäl och alla ideella krafter som lagts ner där genom mer än 40 år men nu behöver något göras och att verksamheten läggs centralt i kommunen nära de flesta boende är s... läs mer 12 apr kl. 18:09
Paul
Ett förvånansvärt bra förslag. Naturligtvis skall en sådan dyr anläggning placeras där kommunen redan har bra infrastruktur. Hockeyklubben borde ta en titt på hur man löst problemen i Fritsla. Hade varit mycket tråkigt om man tvingas lägga ner verksamheten. 12 apr kl. 10:42
Paul
@Realist: Du har helt rätt i att det inte är prio 1. 13 apr kl. 10:25
Realist
Att vi skulle få en ishall i Kinna som kostar någonstans mellan 50-100 miljoner låter inte direkt som prio 1 ? Tror det finns en hel del andra föreningar i kommunen som inte tyckt det vore så kul. Då vet man vad som gäller för Marbo o andra klubbar som har stora problem med att hitta halltider. Här fattas minst två stora hallar o ett antal konstgräsplaner för att ungdomsverksamheten skall fungera framöver. Sedan att skolorna kommer lida ordentligt i många år framöver med de stora investeringar man tvingas göra nu, är ju även det något våra politiker har att brottas med. Men liberalerna kanske vill höja skatten får att få en ishall? Får nog önska dom lycka till att hitta samarbetspartners till detta projekt i fullmäktige . Lär nog behövas ? 12 apr kl. 13:24
Janne
Hade inte politi(S)ka krafter kämpat emot med näbbar och klor, hade vi haft ishall och även GE-KÅS i centralorten sedan 70-talet. Preskriberade "brott", men likväl. Bygg ishall i Kinna. Kommer bli bra hur som. 12 apr kl. 09:59
Anonym
Vi vet att det finns andra föreningar Realisten. Men varför skulle de inte tycka om en ishall och varför nöja oss med en enda som snart inte fungerar? Det blir sannolikt två idrottshallar i anslutning till Lyckeskolan. Det behövs en del investeringar i övrigt också, ex. I badanläggningarna. Men det är inte så att vi är en extremt fattig kommun, rent ekonomiskt sett - vi ligger tvärtom riktigt bra till. Däremot har vi inte underhållit våra lokaler så väl som vi borde ha gjort och behöver alltså se till att våra barn får en attraktiv kommun art bo i. 17 apr kl. 21:01
Fundersam
Tror nog inte liberalerna har en aning om vad en ishall skulle kosta ? Vet att man varit i Varberg i tittat på deras budgetvariant där som behövde renovera redan år två. I Fotskäl drivs o sköts den ,utöver en vaktmästare även av väldigt många frivilliga. De... läs mer 11 apr kl. 16:27

Det finns totalt 6 kommentar till artikeln.

Sidor:
1
Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Publiken tog Marie Arturén till sina hjärtan

Sätila Bygdegårdsförening hade engagerat Marie Arturén och Göran... Läs mer

Välbesökt medlemsmöte 26 september på Örbygården

Vi gästades av Magnus Andersson, en av Neuroförbundets rättsombud. Han gav information om... Läs mer

Neuro- på resa i Halland

Neuroförbundet i Mark gjorde i mitten av augusti en tvådagarsresa till Ästad... Läs mer

Lyckad grillkväll med Neuroförbundet 28 maj

Trots en kylig kväll blev grillkvällen på Örbygården mycket lyckad... Läs mer

Neuro på resa i Skåne

Nu har Neuro återigen varit på utflykt. Denna gång i Skåne under 4... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2019-10-23

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMagnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice
  Marks Fastighets AB

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag 8-17
  Torsdag 8-16
  Fredag stängt. (Tel 9-12)
  Lunchstängt mån-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00