PUBLICERAD 2018-04-11 11:00

Att bo och verka på landsbygden

Nyligen presenterades en ”kartläggning” av hur vi riksdagsledamöter från valkretsen reser i tjänsten. Jag är den av oss som använder mest bil och flyg. Orsaken är enkel – Jag bor på landet!

Jag har i likhet med många landsortsbor ingen järnvägsstation i närheten. Och inte någon fungerande snabb järnväg till Stockholm. Där­emot har jag nära till Landvetter flygplats och flyget är det i särklass mest effektiva sättet för mig att resa till och från Stockholm.

Större förståelse
Att jag kör mycket bil i uppdraget beror på att jag är den ende riksdagsledamoten från valkretsen som bor långt ute på landsbygden med dåliga allmänna kommunikationer.
Jag har exempelvis 5 km till närmaste användbara buss­hållplats. När jag ska på möten, verksamhetsbesök eller träffa väljare så är bilen det enda rimliga alternativet.
Min verklighet när det gäller kommunikationer delar jag med väldigt många andra i Sverige. Kanske har jag därför också större förståelse för hur det är att leva på landsbygden än vad en del andra verkar ha.
Vi moderater vill avskaffa flygskatten som började gälla den 1 april och vi vill inte lägga ned flygplatser. Inrikesflyget behövs och vi vill göra flyget mer miljövänligt genom ökad inblandning av biobränsle, gröna flygvägar, och investering i bränslesnålare moderna flygplan.
Vi vill även avskaffa den nya indexeringen av bensinskatten som kommer att medföra automatiska skattehöjningar varje år. Vi lovar också att satsa 2 miljarder extra kommande mandatperiod för att rusta upp och underhålla vägnätet i Sverige.
Jag har under snart 12 år försökt vara en stark röst i riksdagen även för männi­skorna på landsbygden. De som vet hur det är att varje dag vara beroende av bilen, inte har någon järnväg att nyttja för längre resor och som behöver flyget för att snabbt ta sig till andra platser inom eller utom landet. Och alla de som driver företag och är helt beroende av lastbils­transporter.
Dagens extrema politik riktad mot transporter riskerar att göra det närmast omöjligt att bo och verka på den svenska landsbygden.

Jan Ericson, Ubbhult
Riksdagsledamot (M)

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sortera:

Stillaman
Bra Jan. bedrägeriet med indexeringen av bensinskatten är viktigt att få bort och kollektivtrafikens vara eller icke vara är inte i ett motsatsförhållande. Man kan ha både och. Så kan de som älskar att vänta på bussen göra det, och de som vill/måste använd... läs mer 17 apr kl. 16:21
Ingrid Steen
Bäste Jan! Jag har tagit del av ditt "försvarstal" när det gäller ditt myckna nyttjande av bil- och flygtransporter och ställer mig med anledning av det frågan: "Vore det inte bättre att du verkade för en utbyggd kollektivtrafik på hemmaplan, då denna skulle m... läs mer 14 apr kl. 14:36
Berghemmaren
Ingrid tror inte vi skall ha så stora förhoppningar att Jan Ericsson vill ha någon annan miljöpolitik än sin egen och vill köra bil och flyga och är inte speciellt intresserad av bussar överhuvudtaget. Jan förnekar ju t.o.m. klimatförändringen roll och Moderaterna tar avstånd från Jan Ericsons deltagande i klimatförnekarkonferensen. 16 apr kl. 18:13

Det finns totalt 2 kommentar till artikeln.

Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Publiken tog Marie Arturén till sina hjärtan

Sätila Bygdegårdsförening hade engagerat Marie Arturén och Göran... Läs mer

Välbesökt medlemsmöte 26 september på Örbygården

Vi gästades av Magnus Andersson, en av Neuroförbundets rättsombud. Han gav information om... Läs mer

Neuro- på resa i Halland

Neuroförbundet i Mark gjorde i mitten av augusti en tvådagarsresa till Ästad... Läs mer

Lyckad grillkväll med Neuroförbundet 28 maj

Trots en kylig kväll blev grillkvällen på Örbygården mycket lyckad... Läs mer

Neuro på resa i Skåne

Nu har Neuro återigen varit på utflykt. Denna gång i Skåne under 4... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2019-10-23

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMarks Fastighets AB
  Magnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag 8-17
  Torsdag 8-16
  Fredag stängt. (Tel 9-12)
  Lunchstängt mån-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00