PUBLICERAD 2018-05-02 10:02
Isak Jansson – här tillsammans med pappa Anders och mamma Sandra – har bestämt sig. I augusti flyttar den 16-årige talangen till Kalmar FF. Markbladet träffade Isak i samband med att det nya treårskontraktet skulle skrivas på. ”Det är flytten som är den största prövningen. Fotbollsmässigt är det ju högre tempo, men jag har testat och vet att jag klarar av det”, säger han.
Isak Jansson – här tillsammans med pappa Anders och mamma Sandra – har bestämt sig. I augusti flyttar den 16-årige talangen till Kalmar FF. Markbladet träffade Isak i samband med att det nya treårskontraktet skulle skrivas på. ”Det är flytten som är den största prövningen. Fotbollsmässigt är det ju högre tempo, men jag har testat och vet att jag klarar av det”, säger han.
Foto: Simon Leppämäki

Ny klubb klar för Isak Jansson

Sport I augusti lämnar den 16-årige mittfältstalangen Skene IF.

Foto: Simon Leppämäki

Den eftertraktade och av storklubbarna flitigt uppvaktade mittfältstalangen Isak Jansson har bestämt sig för att lämna Skene IF. Han har kommit överens med Kalmar FF om ett treårskontrakt. I augusti lämnar han Mark för att börja på gymnasiet i Kalmar.

– Jag har inte tänkt så mycket på flytten. Men jag är inte bra på att laga mat – och jag tvättar aldrig, säger Isak Jansson när Markbladet träffar 16-åringen hemma i familjens villa på Kammarberg i Kinna.

Bredvid sitter pappa Anders och mamma Sandra. Föräldrarna är inte överraskade över den äldste sonens framfart på fotbollsplanen.

– Ända sedan Isak lärde sig prata har han snackat om att han ska bli fotbollsproffs. Så egentligen är vi inte förvånade. Och det är samma sak med grannarna här, de tycker inte heller att det är konstigt. De har sett honom här ute, när han var en halvmeter hög sprang han runt med en boll mitt i vintern. Det här är så självklart, säger Sandra Jansson.

Redan för drygt tre år sedan, när Isak var 13 år, började de större klubbarna höra av sig.

– Det började med Elfsborg. De ville att han skulle komma in och börja spela direkt men gå kvar i skolan här hemma. Men det var inget alternativ, säger Anders Jansson.

Därefter har det bara fortsatt. IFK Göteborg, Malmö FF, BK Häcken och IFK Norrköping är bara några av de svenska klubbarna som har visat sitt intresse. Det har också kommit samtal från internationella bjässar som Tottenham, Aston Villa, Borussia Dortmund, Manchester City och Villarreal.

– Det var ganska många utländska klubbar som hörde av sig. Vi testade ju med Tottenham men det kändes ändå som att det var ett för stort steg, säger Isak själv om utlandsintresset.

Anders och Sandra har valt att inte försöka styra Isak åt något håll.

– Tottenham ville att Isak skulle komma tillbaka en vända till. De var intresserade. Och om Isak hade valt det hade vi fått lösa det. Vi hade väl fått flytta dit allihop, eller så hade vi fått pendla, säger Anders.

Under det senaste året har Isak gjort flera besök hos både IFK Göteborg och Kalmar FF. Han har spelat matcher med klubbarnas U21-lag.

– Kalmar hade bra tränare och det kändes som det naturliga valet för mig. Nu känns det bra och jag känner att jag har valt rätt, säger Isak.

– Av rent egoistiska skäl, som förälder, hade man ju hoppats på att han skulle välja typ IFK. På grund av närheten. Men vi lät Isak ta beslutet och han ville till Kalmar. När han hade bestämt sig försvann alla egoistiska tankar, det är Isak som ska spela och verka i klubben, säger Anders.

Processen har varit lång och många har intresserat sig för Isaks klubbval.

– Det är många som har sagt ”välj Elfsborg, ”välj Blåvitt”, men alltså jag har inte tagit åt mig någonting. Jag har mest skrattat och inte svarat någonting egentligen. Jag har inte blivit påverkad alls.

I Kalmar kommer Isak att utgå från U19-truppen men även träna med a-laget.

– Det handlar bara om att prestera. Det är upp till mig om jag ska spela. Jag kanske kommer upp till a-laget i år, det är bara upp till mig.

Simon Leppämäki

0320-209140

Kommentera!Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Neuroförbundets årliga julfest 2018

Med god hemlagad julmat, julstämning med Lucia och trevlig musik genomfördes årets julfest i... Läs mer

Julfest

I lördags hade PRO Skene sin traditionella julfest. Vi samlades vid 17-tiden i... Läs mer

Neuroförbundets dagträffar på Örbygården

Efter att vi under höstens dagträffar på Örbygården, endera målat under ledning av Marianne... Läs mer

Fantastiskt möte med Thor-Erics orkester på Sätila Bygdeg

Det blev många som mötte upp när Thor-Erics spelade på... Läs mer

Dún Aengus tog Irland till Sätila Bygdegård

På söndagseftermiddagen var det full fart på musiken när Dún Aengus underhöll med irländsk... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2019-01-22

2019-01-23

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMagnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice
  Marks Fastighets AB

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag 8-17
  Torsdag 8-16
  Fredag stängt. (Tel 9-12)
  Lunchstängt mån-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00