PUBLICERAD 2018-05-02 10:02
Isak Jansson – här tillsammans med pappa Anders och mamma Sandra – har bestämt sig. I augusti flyttar den 16-årige talangen till Kalmar FF. Markbladet träffade Isak i samband med att det nya treårskontraktet skulle skrivas på. ”Det är flytten som är den största prövningen. Fotbollsmässigt är det ju högre tempo, men jag har testat och vet att jag klarar av det”, säger han.
Isak Jansson – här tillsammans med pappa Anders och mamma Sandra – har bestämt sig. I augusti flyttar den 16-årige talangen till Kalmar FF. Markbladet träffade Isak i samband med att det nya treårskontraktet skulle skrivas på. ”Det är flytten som är den största prövningen. Fotbollsmässigt är det ju högre tempo, men jag har testat och vet att jag klarar av det”, säger han.
Foto: Simon Leppämäki

Ny klubb klar för Isak Jansson

Sport I augusti lämnar den 16-årige mittfältstalangen Skene IF.

Foto: Simon Leppämäki

Den eftertraktade och av storklubbarna flitigt uppvaktade mittfältstalangen Isak Jansson har bestämt sig för att lämna Skene IF. Han har kommit överens med Kalmar FF om ett treårskontrakt. I augusti lämnar han Mark för att börja på gymnasiet i Kalmar.

– Jag har inte tänkt så mycket på flytten. Men jag är inte bra på att laga mat – och jag tvättar aldrig, säger Isak Jansson när Markbladet träffar 16-åringen hemma i familjens villa på Kammarberg i Kinna.

Bredvid sitter pappa Anders och mamma Sandra. Föräldrarna är inte överraskade över den äldste sonens framfart på fotbollsplanen.

– Ända sedan Isak lärde sig prata har han snackat om att han ska bli fotbollsproffs. Så egentligen är vi inte förvånade. Och det är samma sak med grannarna här, de tycker inte heller att det är konstigt. De har sett honom här ute, när han var en halvmeter hög sprang han runt med en boll mitt i vintern. Det här är så självklart, säger Sandra Jansson.

Redan för drygt tre år sedan, när Isak var 13 år, började de större klubbarna höra av sig.

– Det började med Elfsborg. De ville att han skulle komma in och börja spela direkt men gå kvar i skolan här hemma. Men det var inget alternativ, säger Anders Jansson.

Därefter har det bara fortsatt. IFK Göteborg, Malmö FF, BK Häcken och IFK Norrköping är bara några av de svenska klubbarna som har visat sitt intresse. Det har också kommit samtal från internationella bjässar som Tottenham, Aston Villa, Borussia Dortmund, Manchester City och Villarreal.

– Det var ganska många utländska klubbar som hörde av sig. Vi testade ju med Tottenham men det kändes ändå som att det var ett för stort steg, säger Isak själv om utlandsintresset.

Anders och Sandra har valt att inte försöka styra Isak åt något håll.

– Tottenham ville att Isak skulle komma tillbaka en vända till. De var intresserade. Och om Isak hade valt det hade vi fått lösa det. Vi hade väl fått flytta dit allihop, eller så hade vi fått pendla, säger Anders.

Under det senaste året har Isak gjort flera besök hos både IFK Göteborg och Kalmar FF. Han har spelat matcher med klubbarnas U21-lag.

– Kalmar hade bra tränare och det kändes som det naturliga valet för mig. Nu känns det bra och jag känner att jag har valt rätt, säger Isak.

– Av rent egoistiska skäl, som förälder, hade man ju hoppats på att han skulle välja typ IFK. På grund av närheten. Men vi lät Isak ta beslutet och han ville till Kalmar. När han hade bestämt sig försvann alla egoistiska tankar, det är Isak som ska spela och verka i klubben, säger Anders.

Processen har varit lång och många har intresserat sig för Isaks klubbval.

– Det är många som har sagt ”välj Elfsborg, ”välj Blåvitt”, men alltså jag har inte tagit åt mig någonting. Jag har mest skrattat och inte svarat någonting egentligen. Jag har inte blivit påverkad alls.

I Kalmar kommer Isak att utgå från U19-truppen men även träna med a-laget.

– Det handlar bara om att prestera. Det är upp till mig om jag ska spela. Jag kanske kommer upp till a-laget i år, det är bara upp till mig.

Simon Leppämäki

0320-209140

Kommentera!Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Neuro- på resa i Halland

Neuroförbundet i Mark gjorde i mitten av augusti en tvådagarsresa till Ästad... Läs mer

Lyckad grillkväll med Neuroförbundet 28 maj

Trots en kylig kväll blev grillkvällen på Örbygården mycket lyckad... Läs mer

Neuro på resa i Skåne

Nu har Neuro återigen varit på utflykt. Denna gång i Skåne under 4... Läs mer

Nyckelharpa och Boogie Woogie i Sätila

Sabina Henriksson och Örjan Hill gästade Sätila Bygdegård under... Läs mer

Neuro- Årsmöte 2019

Neuroförbundet i Mark höll sitt årsmöte den 28 februari på Örbygården. Ordförande Eva... Läs mer
Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

2019-09-18

2019-09-19

2019-09-21

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

AnnonsMarks Fastighets AB
Magnussons Snickeriservice
Kinna Låsservice

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag 8-17
Torsdag 8-16
Fredag stängt. (Tel 9-12)
Lunchstängt mån-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se

Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00

Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Swish-nummer:
123 339 85 00