AnnonsToveks Bil i Syd
PUBLICERAD 2018-05-16 11:00

Studiero? – Inte i Marks kommun!

Vi har väldigt svårt att se nyttan med den senaste omorganisationen av skolan i Mark.

Enligt förvaltningens beslut ska det flyttas, stängas delar av skolor, stängas helt och byggas om i varje del av kommunen!  Det konstiga i ”kråksången” är att det verkar bara var tjänstemännen som styr för politikerna vill inte göra så stora förändringar.
Lyckeskolan kommer inte att vara klar på minst tre år till en kostnad, eller för den delen ett utseende och storlek, som vi inte vet ännu.
I Mark verkar det vara näst intill omöjligt att få till stånd ett beslut i en fråga som enligt oss har varit på gång sedan 80-talet, för redan i början av 80-talet så regnade det in i Saharakorridoren.

Fel räknesätt
Enligt förvaltningen och nämn­­­­­den så fattas det pengar, tydligen så finns det inte en enda 7-9 skola i kommunen som kan klara av att hålla budgeten. Inte ens de ”stora” på Lycke- & Ängskolan.
I Fotskälskolan F-6 får de inte ta in vikarie för en som går på mammaledighet. Detta kan inte vara rimligt, med tanke på lärarbristen måste vi vara rädda om vår personal!
Då måste vara fel på sättet som budgeten räknas och inte på verksamheterna!

Korrekt statistik
Marks kommun är stor till ytan, med ganska stora avstånd mellan orterna. Självklart finns det en smärtgräns för när en skola måste stänga ner. När barnkullarna minskar och man inte kan fylla skolan med nya elever.
Vi ska inte stänga flera skolor nu. Låt oss bygga Lycke­skolan först! Se till att den statistik som används är korrekt och visar riktiga människor och inte en uppskattning av befolkningen som grundar sig på en uppskattning från 2005!
Ge våra lärare, elever och annan personal lugn och ro tills vi bygger första steget i form av Lyckeskolan. Ge föräldrar en chans att anpassa sina liv till den verklighet som finns.

Värt pengarna
Ja, det kommer att kosta pengar, massor av pengar. Det är Era pengar i form av skatter och avgifter som kommer att användas, men vi tror att ni skulle uppskatta att ert barn inte behöver bli drabbad av varje nytt påhitt som finns på gång,
Marks kommun är en fantastisk plats. Personen som flyttar hit vill ha en trygg uppväxt för sina barn, en uppväxt som inte präglas av att skolan ska läggas ner vartannat år, som har varit fallet för till exempel Fritsla 7-9.
En Moderat grundtanke är att du vet bäst själv vad som passar din familj bäst, inte något kollektivt fattat beslut. Vi är övertygade om individens ansvar om att ha rätten att påverka sin EGEN framtid.
Vi uppmanar alla föräldrar att kontakta sitt parti och fråga var det står i frågan om ditt barns skola! Det räcker nu – Gör om gör rätt!!

Moderaterna i Mark

Tomas Ekberg
Charlotta Bornefalk
Ulrika Söderhagen
Peter Branshöj
Kerstin Weimann-Lindén
Ylva Höglund
Jörgen Hagman-Lindén

Kommentera!


Alla kommentarer till den här artikeln granskas av Markbladets moderatorer innan de publiceras.
Sortera:

Paul
@Stormarman: ...att åren 1994-2002 och 2006-2010 styrdes kommunen av sossarna... 21 maj kl. 13:12
Paul
@Stormarman: Oppositionen har ju inte kunnat enas där av minoritetsstyret. Man måste vara bra "färgblind" om man påstå att samtliga minoritetsstyren varit till gagn för Markalliansen plus stödpartierna. Det är naturligtvis lika illa för samtliga. Om man som politiker inte lyckas skapa stöd för en bra politik så är man på helt fel plats. 23 maj kl. 09:34
Stormarman
”...haft den politiska majoriteten” (Markalliansen plus stödpartier)/ styrt kommunen... Innantilläsning är svårt, eller hur? 22 maj kl. 21:04
Ann
Under den sista mandatperioden har alliansen styrt i minoritet, vilket har inneburit många kompromisser. Det krävs majoritet för att få igenom sin politik. Detta är en av orsakerna till att en del beslut dragit ut på tiden eller blivit nedröstade. Skolan är myck... läs mer 20 maj kl. 14:56
Anita
Om man inte har majoritet och vill drivan fråga man tycker är viktig kan man ju skaffa sig majoritet genom samtal och förhandlingar inte sitta och vänta att någon annan ska göra jobbet! Vem har varit emot att det blir arbetsro i klassrummet? 22 maj kl. 15:19
Stormarman
Nja, minoritet och minoritet, iaf MbP har ju troget stöttat er och ofta också SD, så... det där håller inte riktigt, Ann. Och vad de övriga 16 åren anbelangar; vad säger du om de? 20 maj kl. 18:58
Stormarman
Moderaterna ingår i Mark-alliansen som haft den politiska majoriteten/ styrt kommunen i i tjugo år, sedan 1998. Nu är moderaterna inte nöjda med förvaltningens eller nämndens beslut; det som man alltså underlåtit att göra något åt i tjugo - 20! - år... Om in... läs mer 16 maj kl. 17:36

Det finns totalt 3 kommentar till artikeln.

Visa antal inlägg:

Här ansvarar du själv för vad du skriver.
Klicka här för att läsa Markbladets policy för artikelkommentarer.

Ditt namn


Kommentar


Senaste föreningsartiklar

Neuroförbundets dagträffar på Örbygården

Efter att vi under höstens dagträffar på Örbygården, endera målat under ledning av Marianne... Läs mer

Rapport från Hyssna Pensionärsförening

15 oktober åkte vi på en resa till Ikeamuseét i Älmhult. Det var... Läs mer

Fantastiskt möte med Thor-Erics orkester på Sätila Bygdeg

Det blev många som mötte upp när Thor-Erics spelade på... Läs mer

Dún Aengus tog Irland till Sätila Bygdegård

På söndagseftermiddagen var det full fart på musiken när Dún Aengus underhöll med irländsk... Läs mer

Lav

Vi studerar lavar under våren
Någon som någon gång stannat... Läs mer

Senaste Artiklarna
Läsarartikel
Kommande föreningshändelser

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
  Sök i tidningsarkivet
  Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

  Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
  Välj år:
  Vecka:

  AnnonsMagnussons Snickeriservice
  Kinna Låsservice
  Marks Fastighets AB

  Annonsmottagning:
  Telefon växel: 0320 20 91 00
  Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
  Besöksadress: Industrig 12, Skene
  annons@markbladet.se

  Expeditionstider:
  Måndag-onsdag: 8-17
  Torsdag: 8-16
  Fredag: 9-15
  Lunchstängt ons-fre 12-13

  Redaktion:
  Telefon: 0320 20 91 40
  redaktion@markbladet.se

  Markbladet digitaltryck:
  Telefon: 0320 20 91 21
  www.digitaltryckeri.nu

  Prenumerationsärenden:
  Telefon: 0320 20 91 00

  Miss i utdelning:
  distribution@markbladet.se

  Swish-nummer:
  123 339 85 00