AnnonsFärghuset
AnnonsKinna Låsservice
Målerifirma Rune C
Marks Fastighets AB
Magnussons Snickeriservice

Byalaget Aktiva Örbybor (AÖ) har valt att inte bara fungera som ett forum för Örbyborna, där de kan lyfta fram sina åsikter om hur lokala intressen ska behandlas, utan satsar dessutom stort på att öka sammanhållningen mellan invånarna i bygden med omnejd. Genom att anordna en mängd med sociala aktiviteter som teaterpjäser, körkvällar, trubaduraftnar, tipspromenader, m.m. skapar byalaget möjligheten att träffas och umgås. Dessa aktiviteter är inte strikt för folk som bor i Örby, utan de som bor i omnejden är också välkomna att delta. Kika på kommande evenemang och kom gärna med förslag på saker som du skulle vilja se oss arrangera!

 

Örbygården, granne med ortens kyrka, byggdes som ett ålderdomshem 1931 men är numer samlingspunkt för bygden. AÖ har hand om Örbygården, där en mängd föreningar och småföretag hyr någon av de många lokalerna i byggnaden. I stora salen på undervåningen händer det ofta något speciellt, ibland är det AÖ som står för spektaklet till förmån för sina medlemmar, ibland är det en privat tillställning som dop-, jubileum- eller bröllopsfest.

 

Planerar du tillställning? Det blir lätt trångt i köket hemma och därför är det mycket praktiskt att ha möjligheten att hyra Örbygården. Där finns två samlingslokaler med bord och stolar, och ett mycket välutrustat kök som har en gedigen uppsättning glas och porslin. Det är tillåtet att husera upp till 120 personer i Stora salen så passa på att slå på stort!

 

Priser: Stora salen vardagar 500 kr, lördagar 1000 kr. Kan även hyras per timma. Lilla salen på andra våningen max 300 kr/dag, timpris.

 

Vi har även lokaler att hyra ut för månadsavgift till småföretagare, föreningar eller privatpersoner om det finns intresse att ha ett separat kontor, en lokal att träffas för föreningsmöten eller kanske ett förråd? Kontakta Gull-Britt Karlsson om ni är intresserade att veta mer!

 

Kom och hälsa på oss på något av våra evenemang; 
Ta kontakt med oss om du vill vara med och påverka något i Örby som ligger dig varmt om hjärtat;
Oavsett din anledning, så är du varmt välkommen till oss!

 

//Aktiva Örbybor

 

 

P.S. Följ oss på facebook! http://www.facebook.com/AktivaOrbybor

 

Är du intresserad av att vara delaktig i föreningsarbetet, vara stödjande medlem eller boka våra lokaler, ring till Gull-Britt Karlsson på telefonnummer 0730-59 32 42.
Medlemsavgiften ligger på 100 kr/hushåll/år och ger tillträde till några av de aktiviteter som endast medlemmar i föreningen har tillgång till.

Kontaktinformation

Johannes Andrén, ordf.0320-499 00, johannesandren@gmail.com
Gull-Britt Karlsson, kassör0730-59 32 42
Inger-Britha Freding Sölvebring, sekr.0320-487 52, 0706-81 37 07
solvebring@telia.com

Adressuppgifter

Aktiva Örbybor
Skenevägen 64
511 63 Skene
www.orbybor.se
info@orbybor.se

Kommande händelser

JUL
3

Sommaröppet på Backens skola

Välkommen att uppleva en gammaldags skolmiljö i Backens skola, Örby. Lär dig mer om livet i skolan förr i tiden. Öppet hus med utställning, guidad visning och kaffeservering. Inträde 40 kr, barn går in gratis. Måndagar mellan 19 juni och 28 augusti kl 16-19
Kommande föreningshändelser
Läsarartikel

Välj Rätt!

Här kan du ladda ner veckans lunchguide som hjälper dig att välja rätt!

Klicka här

Veckans mest kommenterade artiklar
Sök i tidningsarkivet
Sök i vårt arkiv, från år 2001 och framåt. Fyll i vecka och klicka på "Sök" för att se alla sidor en viss vecka. Klicka sedan på sidorna i sökresultatet för att läsa sidorna i PDF-format.

Aktuellt nummer läggs ut onsdagar ca. kl 11.00.
Välj år:
Vecka:

Annonsmottagning:
Telefon växel: 0320 20 91 00
Postadress: Box 113, 511 21 Kinna
Besöksadress: Industrig 12, Skene
annons@markbladet.se

Expeditionstider:
Måndag-onsdag: 8-17
Torsdag: 8-16
Fredag: 9-15
Lunchstängt ons-fre 12-13

Redaktion:
Telefon: 0320 20 91 40
redaktion@markbladet.se


Markbladet digitaltryck:
Telefon: 0320 20 91 21
www.digitaltryckeri.nu

Prenumerationsärenden:
Telefon: 0320 20 91 00


Miss i utdelning:
distribution@markbladet.se

Ansvarig utgivare:
Matz Hammarström
matz.hammarstrom@markbladet.se